Klantcase: Provincie Gelderland

Eindelijk inzicht in duurzame mobiliteit van meer dan 1000 medewerkers!

Provincie Gelderland

Als Provincie wil Gelderland het goede voorbeeld zijn voor haar inwoners. Energietransitie en het beperken van de CO2-uitstoot zijn hard nodig om verdere klimaatverandering te voorkomen. Hierbij begin je bij jezelf. Dit geldt zowel voor het individu als voor een overheid. Zo zijn wij onderdeel van het Gelders Energieakkoord en werken wij samen met alle gemeenten, waterschappen en energieleveranciers om energieneutraal te worden in 2050. Hierbij hoort natuurlijk ook onze eigen vervoer. Hoe reizen onze medewerkers van en naar kantoor? En hoe gaan we om met zakelijke reizen? Dit waren vragen die wij moesten beantwoorden voor wij nieuw beleid konden maken. Zo kwamen wij bij Livemobility terecht om ons hierbij te helpen.

Waarom kiezen voor Livemobility?

Livemobility gebruikt 3 stappen om tot duurzaam mobiliteitsbeleid te komen. Dit past direct bij de doelstellingen van de Provincie Gelderland. Zo begonnen wij bij het verkrijgen van inzicht in onze huidige vervoersbewegingen. Zoals vaker het geval is bleek ook hier dat de verschillende modaliteiten verspreid waren over de organisatie. Zo bleek het niet eenvoudig om alle zakelijke ritten in kaart te krijgen. Het beleid van de Provincie is al jaren gericht op het zoveel mogelijk reizen met het openbaar vervoer. Maar of dit in de praktijk ook werd gedaan is een belangrijke vraag die beantwoord moest worden. Zoals vaker ontbreekt het niet aan goede intenties maar kan de praktijk hiervan afwijken.

Belangrijk inzicht werd verkregen middels een uitgebreide mobiliteitsscan. Hierbij werden alle zakelijke ritten geanalyseerd zodat de basis duidelijk werd om tot de tweede stap te kunnen komen: het vormen van beleid. Binnen deze 2de stap wordt op basis van data een advies gevormd waarin praktische alternatieven worden gepresenteerd. Bij de Provincie Gelderland betekende dit verschillende sessies waarin het advies werd besproken met stakeholders. Zo zijn er gesprekken geweest met inkoop, hr, het management en uiteraard de ondernemingsraad.

“Naast de op data gebaseerde mobiliteitsscan en betrokkenheid is Livemobility erg goed geweest in het centraal stellen van onze medewerkers. Zo voorkom je dat de nadruk te veel op top-down beleid komt te liggen.”  aldus Salvatore Cocco. De aanleiding voor Salvatore om in gesprek te gaan met Livemobility was zijn verantwoordelijkheid voor het nieuwe Provinciehuis in Arnhem. “Bij een nieuw kantoor hoort ook de overweging van vervoer van en naar het kantoor. Zo zal je bijvoorbeeld moeten beslissen over het aantal beschikbare parkeerplaatsen.” Dit is van grote invloed op je mobiliteitsbeleid.

Livemobility stelt de medewerker centraal

Door uit te gaan van het werkelijke reisgedrag van medewerkers kun je de juiste duurzame keuzes maken. Zo kan beleid voorschrijven dat het OV gebruikt moet worden. Maar als medewerkers dit vervolgens niet of weinig doen is het niet verstandig om je focus te leggen op dit OV. Waarop dan wel? Wij geloven dat je medewerker het antwoord hierop moet geven. Geef de medewerker inzicht in zijn of haar mobiliteitskeuzes en help ze om de juiste keuze te maken. Op deze manier maak je persoonlijk gedrag inzichtelijk en wordt het bepalen van beleid veel efficiënter.

“Wij zagen erg veel mobiliteitsoplossingen die aangeboden werden in de markt. Van deelfietsen, mobiliteitspassen tot carpoolen. De één nog veelbelovender dan de ander, maar het gaat hierbij juist om het gebruik van de oplossing.” Aldus Davy van de Haar van Livemobility. De deelfiets dient gedeeld te worden om succesvol te zijn. Door de medewerker centraal te stellen voorkom je dat er oplossingen worden aangedragen die niet passen bij de werkelijke rittendata van de medewerker.

De mobiliteitsoplossing voor de Provincie Gelderland

Voor de Provincie Gelderland bleek het inzicht vooral te zitten in het gebruik van elektrische deelauto’s. Momenteel werden al zuinige groengas auto’s ingezet om zakelijke ritten te maken. Een mooi begin maar nog altijd werd hier niet de beoogde co2-besparing behaald. Met de elektrische auto werd het mogelijk om de uitstoot te verlagen met 75%. Uiteraard ontstond direct de vraag naar de actieradius van dergelijke auto’s. Middels de medewerkers reisdata was het mogelijk om te bepalen welke auto’s geschikt zijn voor het maken van de ritten. Hierbij zijn wij per 2015 uitgegaan van elektrische auto’s die destijds beschikbaar waren. We gingen uit van de actieradius die in praktijk werd gerapporteerd. Zo kwamen we uit op maximaal 100km zonder bijladen.

De ontwikkeling staat niet stil

Ondertussen is het 2018 en hebben de verschillende autofabrikanten niet stil gestaan. De accutechniek is met sprongen vooruit gegaan. In dezelfde type auto’s past een accu met grotere dichtheid en de daarbij horende actieradius. Van 100km praktijkactieradius gaan we naar 250km. Een aantal nieuwe elektrische auto’s komen zelfs nog verder. Zo komt de Opel Ampera-E in de praktijk tot ruim 300km zonder bijladen. Download hier ons overzicht voor meer informatie over de laatste nieuwe elektrische auto’s.

Proefrijden met elektrische auto’s

Voor de Provincie Gelderland zijn we uitgegaan van de nieuwe Renault Zoe met ruim 250km actieradius. Deze elektrische auto’s hebben wij als demo meegekregen van onze partner Renault Nederland tijdens een proefdag in Arnhem. Hier hebben wij 20 medewerkers van Provincie Gelderland een ruime proefrit laten maken onder begeleiding van onze productexperts. Ze hebben hierbij kunnen testen met het laden van de auto’s en uiteraard kunnen ervaren hoeveel kilometers zijn rijden en wat dit met de actieradius van de auto doet. Een veelgehoorde uitspraak was dat ze na het ritje van 12km door de stad vaak slechts een paar kilometer actieradius hadden verloren. “Je kunt er zelfs kilometers bijrijden” aldus een medewerker van de Provincie.

De deelauto-oplossing voor de Provincie Gelderland

De oplossing voor de Provincie Gelderland was het bestellen van 16 elektrische deelauto’s voor alle zakelijke ritten. 98% van alle zakelijke ritten kunnen worden afgelegd zonder bij te laden. De medewerkers hoeven niet langer te wennen aan verschillende type auto’s en alle auto’s zijn standaard uitgerust met navigatiesysteem. Tevens worden de auto’s uitgerust met laadpas zodat de 2% langere ritten tijdens de afspraak of onderweg kunnen worden bijgeladen. Vanaf deze zomer gaan alle medewerkers zonder uitstoot de weg op! Een winst van maar liefst 85% op de totale co2-uitstoot van zakelijke ritten.

Livemobility klanten Provincie Gelderland

OVER PROVINCIE GELDERLAND

Het is de taak van de provincie om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt in de provincie Gelderland. Dat doen Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur, samen met zo’n 1200 medewerkers.

Iedereen die bij ons werkt doet dat vanuit een opdracht en een passende arbeidsrelatie. Of dit nu een vaste aanstelling is, een tijdelijk dienstverband of een andere arbeidsrelatie. Medewerkers met een vaste aanstelling zijn in algemene dienst. Met elkaar werken wij aan brede inzetbaarheid, zodat we goed kunnen inspelen op veranderende vragen van onze omgeving.

PROBLEEM

Geen inzicht in huidige co2-uitstoot

Te hoge mobiliteitskosten

Practice what you preach

OPLOSSING

Inzicht verkrijgen met daadwerkelijke data

Medewerkers betrekken bij beleid

Praktische oplossing voor duurzame toekomst

RESULTATEN

75% verlaging van co2-uitstoot zakelijke ritten

35% verlaging van mobiliteitskosten

Zeer tevreden medewerkers

Livemobility proberen?

Wij helpen je graag op weg naar slimme mobiliteit

085 130 1551

info@livemobility.com