Vitaler
Schoner
Slimmer
Livemobility

Maak slimme reiskeuzes in het woon- werkverkeer

De forenzen begrenzen. Nee, dat is niet het doel. Maar we kunnen het woon- werkverkeer wel slim inrichten. Door hybride te werken, deelauto’s en –fietsen te introduceren of openbaar vervoer te stimuleren. Maar bovenal: door niets te verplichten en de keuze bij de medewerkers zelf te leggen. Want daar bereik jij dan weer het meest mee.


Groener, minder file en vitaler

Wij analyseren en adviseren. We luisteren en vertalen. Van jouw wensen maken we een concreet, praktisch en vooral duurzaam plan. Dat alles is gebaseerd op data, zodat jij weloverwogen keuzes maakt en nooit de plank misslaat. We maken het woon- werkverkeer groener, minder filegevoelig en vitaler. Net waar jouw doelstelling ligt.

De grootste groene slagen maken jouw medewerkers zelf. Zij moeten daarom met de plannen instemmen. Als het hart en de ziel van je organisatie wil je ze geen verplichtingen opleggen. Iedere dag op de fiets? Dat zien maar weinig mensen zitten. Zeker wanneer het stormt of sneeuwt. Geef ze de vrije keuze. En pas zo nodig de werktijden aan. Kun je eens lekker buiten de spits in de trein zitten in plaats van tussen de zwetende oksels staan.

“Je bereikt niets door groen reisgedrag af te dwingen. Wat wel werkt: medewerkers de vrije keuze geven. Zij zullen uit zichzelf slimme keuzes maken. Zij blij, jij blij”

Woon- werkverkeer terug naar de basis

De grenzen opzoeken. Barrières doorbreken. We gaan terug naar de arbeidsvoorwaarden en reglementen van jullie organisatie. Want de groenste reis is de reis die je niet maakt. Af en toe thuiswerken dus. Wij halen de hordes voor de medewerkers van het parcours. Zo maken ze aan de keukentafel de juiste meters voor het bedrijf.

De onverwachte oplossing

Een organisatie wilde medewerkers meer laten fietsen. Zij draaien verschillende shifts, ook in de avonden. De aanmoedigingen werkte maar niet. En wij ontdekten waarom: de verlichting in de fietsenstalling was zo slecht dat medewerkers zich onprettig voelden om in het donker de fiets te pakken. Nieuwe lampen bleken de oplossing.

Stimuleren en belonen

Laat de schouderklopjes maar aan ons over. Wij stimuleren en belonen groene reiskeuzes door er een beloning tegenover te zetten. Daarbij zijn wij voorstander van een vrije keuze voor iedere werknemer. Niet een beleid dat voor iedereen geldt, maar flexibiliteit om ieder individu de beste reisoplossing aan te meten. Daarbij zorgen we ervoor dat de werkomgeving erop is gericht om de groene reisoplossing vlekkeloos te laten verlopen.


Het totaalplaatje

‘Reduceer alle parkeerplaatsen maar, want dan zullen de medewerkers vast met het openbaar vervoer komen’, dat zeggen wij nooit. Wij bekijken het grotere plaatje. We komen met datagedreven oplossingen voor jullie organisatie. Daardoor weten we precies waar de medewerkers behoefte aan hebben. Met al onze kennis en expertise maken we een totaalplan. Spoiler: wanneer parkeerplaatsen verdwijnen, parkeren medewerkers gewoon verderop in de straat. Die ‘oplossing’ zorgt dus voor nieuwe problemen.

Ontdek welke groene oplossing wél werkt voor jullie

Schakel ons in

Onze werkwijze

We zetten data om in reisadvies

1. Mobiliteitsscan

We meten de huidige duurzaamheidsstatus van jouw bedrijf. Vanaf deze nulmeting start de reis. Te beginnen met een maatwerkadvies.

2. Consultancy

De resultaten uit de mobiliteitsscan en Goede Reis App evalueren we samen. Dat zorgt voor inzicht en overzicht voor het hele bedrijf.

3. GoedeReis App

De eerste sprint is met onze app. Deze adviseert je per reis de beste vervoerskeuze en beloont bij iedere groene, snelle en veilige keuze.

4. Verandermanagement

Inzicht zorgt voor verandering. We laten zien hoe het anders kan. Duurzamer, vitaler en met een kostenbesparing.