Vitaler
Schoner
Slimmer
Livemobility

Let’s go for a ride

Tegenwoordig vind je talloze deelfietsen in een stad. Denk bijvoorbeeld aan de ov-fiets die je heel makkelijk met een persoonlijke OV-chipkaart kan gebruiken.Per stad verschillen de deelfietsleveranciers. Zo werkt Haarlem met Uwdeelfiets die op verschillende stations te vinden zijn. In Rotterdam kun je elektrische deelfietsen gebruiken van Gobike en in Amsterdam is alle gekte de kop ingedrukt door de gemeente.

Er komen hier binnenkort weer 4 deelfietsen te staan. Genoeg keus per stad dus, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen hiervan? Je bent sneller op je eindbestemming en kan je de fiets bijna overal parkeren. Ook zijn de kosten van een deelfiets vaak lager dan het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog eens een gezonde en bewuste keuze voor jezelf en het milieu. Kortom zeker de moeite waard om het eens te proberen. Kijk van te voren welke mogelijkheden er in jouw stad aanwezig zijn en wat het beste bij je past.


Nog sneller door de stad

Naast deelfietsen zijn er soms ook deelscooters te huur. De bekendste is de Felyx deelscooter. Deze zijn te vinden in Amsterdam en binnenkort Rotterdam. Deze deelscooters 100% elektrisch en zelfs de servicebusjes van Felyx zijn elektrisch. Het gebruik van de deelscooter is erg simpel! Zo kun je met een app de deelscooter vinden en voor jezelf reserveren. Voor het rijden moet je uiteraard wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Tijdens het rijden is het mogelijk om jouw telefoon op te laden en tegelijkertijd te navigeren m.b.v. de telefoonhouder. Aan het einde van de rit kan je de scooter afsluiten via de app. Dit klinkt heel makkelijk dus wij namen uiteraard de proef op de som!


Onze Felyx deelscooter ervaring

Binnen een paar minuten hadden wij een account aangemaakt. Even het rijbewijs valideren en € 0,40 overmaken en we konden onze scooter reserveren. Gelukkig stond de scooter lekker dichtbij ons kantoor en konden we hem meteen gebruiken. Met de app activeer je de scooter en jouw telefoon is de sleutel van de scooter. De scooter is lekker licht waardoor hij makkelijk in gebruik is. Verder rijdt hij als iedere andere scooter maar dan lekker stil. Ik moest wel een beetje lachen om de fietsbel, maar deze bleek heel handig omdat fietsers je vaak niet horen aankomen. Al met al een top ervaring waar ik zeker vaker gebruik van ga maken!


Quinten Selhorst en Maarten Poot zijn de oprichter van Felyx. ” Tijdens het reizen in grote steden hebben wij vooral gezien dat er te veel uitstoot is van co2. Zelf maakte wij gebruik van car sharing waarin ons idee is ontstaan. Tijdens het rijden werden wij ingehaald door benzine scooters, op dat moment keken Maarten en ik elkaar aan en dachten ja dat kan beter”. Ze hebben ook al nagedacht over hoe ze de nieuwe wetgeving in Amsterdam aan gaan pakken (vanaf volgend jaar krijgen snorscooters een helmplicht en moeten op de rijbaan).

Via hun technologie kunnen ze de scooter gemakkelijk naar 45 km/u omzetten. Zo is de Felyx klaar voor gebruik tijdens de helmplicht. De helm kun je vinden in de buddy en is alleen te openen als de jij de scooter hebt ontgrendeld. Verder wil Quinten ook nog een goede tip meegeven: “ Met kleine bewuste keuzes kunnen wij al bijdragen aan een gezondere leefomgeving en meer uitstoot reduceren“. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Mocht je niet weten hoe jij bewustere keuzes kunt maken? Laat je dan eens helpen door onze Livemobility app. Deze helpt je om slimmere keuzes te maken, zoals het gebruik van deelfietsen en deelscooters als dit slimmer is.

Wij adviseren over de beste duurzame mobiliteitsaanpak.

Neem contact op