FUNCTIES

Punten toekennen aan duurzame vervoerskeuzes

Medewerkers belonen voor duurzame mobiliteit

Livemobility-punten

Punten voor duurzame mobiliteit

Wil jij jouw medewerkers betrekken bij de plannen voor duurzame mobiliteit? De dagelijkse rit naar het werk of naar de klant. Medewerkers denken er nauwelijks meer bij na. Laat staan dat het misschien ook op een andere manier kan. Op een manier die voordeliger, gezonder of duurzamer is. Dan moet je de medewerker wel een reden geven om die keuze te maken! Wij doen dat door ze te belonen.

De medewerker veranderend zijn/haar vervoerskeuze niet vanzelf. Het belonen van duurzame keuzes met punten maakt het leuk. Gamification noemen we dat. Bepaal als organisatie zelf hoe de punten worden verdeeld. De medewerker gaat hierdoor competitie aan met zichzelf en met collega’s.

Belonen van duurzame vervoerskeuzes

De mobiele app verzameld automatisch alle zakelijke ritten

Gamification

Maak onderscheid tussen auto, OV en fietsritten.

Betrokkenheid van medewerkers

Stuur ritten door naar het HR-systeem voor verdere verwerking

Belonen van duurzame vervoerskeuzes

Waar kun je het meeste punten mee verdienen? Op de fiets naar het werk – met een elektrische deelauto naar de klant – thuiswerken – een week lang met het OV of zuiniger rijden? Het is allemaal mogelijk. Dit kun je als organisatie helemaal zelf bepalen of wij kunnen je daar bij helpen.

Elke rit, van-naar werk of  klant is een vervoerskeuze. Welke modaliteit wordt er gekozen en wat is het effect van die keuze? Want de een is duurder en de ander stoot meer CO2 uit. Als organisatie wil je medewerkers stimuleren om keuzes te maken die bijdragen aan de duurzame doelstellingen. Met Livemobility doe je dit met punten in onze app. Zo kan elke keuze een andere beloning hebben. Daarmee zorg je dat de beloningen in verhouding zijn en er voor iedere medewerker wat valt ‘te winnen’.

  • Beloon vitale keuzes zoals met de fiets naar het werk.
  • Geef punten voor duurzame keuzes zoals de elektrische deelauto.
  • Stimuleer voordelige keuzes zoals het openbaar vervoer.
  • En beloon slimme keuzes, zoals reizen buiten de spits.
Livemobility iPhoneX - App Challenge
  • Afdeling A
  • Afdeling B

Gamification

Maak van duurzame mobiliteit een spel! Met onze app maak je van mobiliteit een spel waarbij de winnaar de meest duurzame keuzes geeft gemaakt.

De eerste wedstrijd is die met jezelf.

De applicatie laat dagelijks zien wat de resultaten èn gevolgen zijn van je vervoerskeuzes. Denk je dat je het morgen beter kan doen? De competitie met jezelf is voor iedereen anders. Want de een wil goedkoper, de ander duurzamer en de ander weer gezonder. Belonen kan dus verschillende vormen hebben. Zo draagt Iedereen op een eigen manier bij aan duurzamere mobiliteit.

Resultaten vergelijken met collega's.

Afdelingen, vestigingen of zelf hele bedrijven met elkaar in competitie brengen. Met Livemobility wordt mobiliteit leuk. Collega's gaan met elkaar de competitie aan en de winnaar wordt in het zonnetje gezet. Die heeft namelijk het meest bijgedragen aan de duurzame doelstellingen.

Betrokkenheid van medewerkers

Goed werkgeverschap is belangrijker dan ooit. Bovendien willen medewerkers geen ‘top-down’ beleid meer maar betrokken worden bij de organisatie. Het mobiliteitsbeleid is direct van invloed op de medewerker. Als goede werkgever wil je jouw collega’s daarom betrekken bij mobiliteit en belonen middels de keuzes die ze daar in hebben.

Dus iedereen kan punten verdienen en kunnen deze uitgeven in de eigen webshop van de organisatie. Zo geef je mensen een reden om even stil te staan bij de dagelijkse vervoerskeuze. Bovendien heb je een ideaal communicatiekanaal erbij en kan je door middel van acties en ‘challenges’ deelnemers blijven activeren.

iPhoneX - webshop

Alle voordelen die Livemobility jouw bedrijf biedt

Rittenregistratie

Met de mobiele app leg je moeiteloos al je dagelijkse ritten automatisch vast.

Vervoersmiddelherkenning

Bespaar tijd met de automatische inschatting van vervoermiddel (auto, OV en fiets) per rit.

Managementdashboard

Verkrijg direct inzicht in alle zakelijke ritten en de gevolgen.

Mobiliteitsscan

Krijg binnen een maand inzicht en verbeterpunten in je huidige mobiliteit.

Notificaties

Kom direct in contact met medewerkers met handmatige en automatische notificaties.

Puntensysteem

Beloon medewerkers voor goed gedrag en zorg voor interne competitie

Lees meer

Ritlabels

Keur ritten goed en exporteer ze naar je rittenregistratiesysteem.

Privacy

Alle ritdata blijft van de medewerker tot deze expliciet wordt gepubliceerd.

iOS & Android app

Installeer de Livemobility app op je telefoon en verdien punten door slimmer te reizen.