VERVOERSMOGELIJKHEDEN

Automatisch autoritten vastleggen

Bespaar tijd en moeite door automatisch je autoritten vast te leggen

Bespaar tijd en moeite

Zijn jouw medewerkers wekelijks veel tijd kwijt aan het verzamelen van alle woon-werk en zakelijke ritten? Een uitdraai maken van alle autoritten. Het kost een gemiddelde medewerker al snel een uur per maand. Zonde van de tijd!

Naast de tijdsverspilling is de controle van dergelijke ritten nauwelijks mogelijk. Dit kan veel eenvoudiger en accurater. Hiervoor is de automatische rittenregistratie app ontwikkelt.

GPS

De mobiele app verzameld automatisch alle zakelijke ritten

OBD Dongle

Zeer exacte rittenregistratie zonder GPS gebruik van de app

Transitie elektrische (deel)auto

Laat je medewerkers groener reizen met de elektrische auto

GPS houdt je autoritten bij

De mobiele app verzamelt automatisch alle ritten op de achtergrond. Dit doet de app door gebruik te maken van de GPS op je telefoon. Wanneer de medewerker in beweging komt start de app de meting. Eenmaal aangekomen op de bestemming stopt de app met meten. Nu wordt de autorit toegevoegd aan het persoonlijke rittenoverzicht.

De app legt exact de route vast die wordt aflegt met de auto. Zo worden omritten vastgelegd en voldoen de ritten aan de voorwaarden die de Belastingdienst heeft bepaald. Naast de route legt de app automatisch de volgende riteigenschappen vast:

Duur

Kosten

kCal

CO2

Label

Vertraging

Livemobility-Ritdetails
OBDII-dongle-livemobility

OBD-Dongle

De On-board diagnostics (OBD) Dongle is een soort plug die in iedere auto kan worden gebruikt. Vaak zit de aansluiting hiervoor linksonder het dashboard. Zodra de Dongle is aangesloten wordt de ingebouwde GPS geactiveerd. Zo wordt er niet langer gebruik gemaakt van de GPS in de telefoon bij autoritten. De Dongle wordt geactiveerd zodra de auto wordt gestart en afgesloten zodra het contact wordt verbroken.

Inzicht in rijgedrag

Het grote voordeel van de Dongle is dat deze nog exacter de ritten vast kan leggen. Naast het vastleggen van de ritten wordt het rijgedrag geanalyseerd. Op basis van de volgende 4 factoren wordt het rijgedrag bepaald:

  1. Snelheid, rij je vaak te hard?
  2. Optrekken, accelereer je rustig of zeer sportief?
  3. Verbruik, verbruik je meer of minder dan de norm?
  4. Bochten, hoeveel G-krachten worden er gemeten?

Elke rit wordt geregistreerd en gelabeld in zakelijke, woon-werk- of privéritten. De slimme software herkent automatisch hoe de rit gelabeld moet worden. Naar het labelen van ritten zorgt de software voor meer inzicht in jouw rijgedrag. Zo geven we je slimme tips over het verbeteren van je rijgedrag.

Transitie elektrische (deel)auto

De verkoop en gebruik van de elektrische auto zit in een behoorlijke lift. Meer en meer elektrische auto’s hebben een zeer behoorlijke actieradius. Zo stijgt deze al snel naar ruim 400km per lading. De vraag is niet langer of het wagenpark geëlektrificeerd zal worden maar wanneer. Livemobility maakt deze keuze inzichtelijk door alle ritten van medewerkers te analyseren en de potentie van elektrisch vervoer tonen in het dashboard.

Van duur naar duurzaam

Zo zagen eerdere klanten zoals de Provincie Gelderland dat de huidige vervoersbehoefte past bij de huidige actieradius van elektrische auto’s. Maar liefst 98% van alle zakelijke ritten worden nu afgelegd met een elektrische deelauto. En dit zonder tussendoor bij te laden. Dit advies hielp de Provincie om de keuze te maken voor 16 elektrische auto’s. Een kostenbesparing van ruim € 200.000,- per jaar.

Om het nog makkelijker te maken biedt Livemobility de mogelijkheid om deelauto-software te koppelen. Zo wordt het mogelijk om deelauto’s te reserveren en zelfs de portieren te openen en sluiten met de Livemobility app.

Livemobility-Kia-E-Niro

Alle voordelen die Livemobility jouw bedrijf biedt

Rittenregistratie

Met de mobiele app leg je moeiteloos al je dagelijkse ritten automatisch vast.

Vervoersmiddelherkenning

Bespaar tijd met de automatische inschatting van vervoermiddel (auto, OV en fiets) per rit.

Managementdashboard

Verkrijg direct inzicht in alle zakelijke ritten en de gevolgen.

Mobiliteitsscan

Krijg binnen een maand inzicht en verbeterpunten in je huidige mobiliteit.

Notificaties

Kom direct in contact met medewerkers met handmatige en automatische notificaties.

Puntensysteem

Beloon medewerkers voor goed gedrag en zorg voor interne competitie

Lees meer

Ritlabels

Keur ritten goed en exporteer ze naar je rittenregistratiesysteem.

Privacy

Alle ritdata blijft van de medewerker tot deze expliciet wordt gepubliceerd.

iOS & Android app

Installeer de Livemobility app op je telefoon en verdien punten door slimmer te reizen.