NS Trein op Amsterdam Centraal

Dienstregeling van de NS in 2019

Aanstaande zondag (9 december) gaat de nieuwe dienstregeling van de NS voor 2019 in start. Tussen Amsterdam en Rotterdam zal de NS elk uur een nieuwe extra trein inzetten. Ook kunnen treinreizigers gebruik maken van het nieuwe station: Lansingerland-Zoetermeer. Verder kan er gebruikt gemaakt worden van de 118 nieuwe sprinters. De Sprinter Nieuwe Generatie (SNG), zoals de treinen heten, worden ook vanaf zondag 9 december ingezet. De dienstregeling blijft in 2019 voor het grootste deel hetzelfde als in 2018. De NS zegt dat voor 98% van de reizigers er niets of nauwelijks iets veranderd. Wel kunnen vertrek- en aankomsttijden van sommige ritten iets veranderen, hou daar dus rekening mee!

Dienstregeling Amsterdam – Rotterdam

Per dienstregeling 2019 gaan er vijf hogesnelheidstreinen rijden per uur tussen Amsterdam en Rotterdam. Tweemaal een Intercity direct naar Breda, tweemaal een Intercity direct naar Rotterdam en nog eens eenmaal de Intercity naar Brussel. Ook worden de treinen tussen Amsterdam en Rotterdam verlengt, waardoor er meer zitplaatsen beschikbaar zijn. Volgens de NS moet de capaciteit van deze snelle verbinding hierdoor stijgen met bijna 20%.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Tussen Zoetermeer en Gouda wordt het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer geopend. Vanaf 9 december kunnen reizigers hier gebruik maken van de sprinter tussen Den Haag en Gouda. Deze sprinter zal hier vier keer per uur stoppen in beide richtingen. In de loop van 2019 wordt een goede aansluiting verwacht van verschillende buslijnen op dit station, naar onder meer plaatsen zoals Zoetermeer Centrum en Leidschendam-Voorburg. Naar verwachting zullen dagelijks 2.000 à 2.500 reizigers van dit station gebruik maken.

DeSprinters Nieuwe Generatie SGN die komt met de nieuwe dienstregeling

De nieuwe sprinters

De NS heeft 118 Sprinters Nieuwe Generatie (SGN) besteld bij de Spaanse treinfabrikant CAF. Dit is omdat de NS verwacht opnieuw een groeiend aantal reizigers te hebben in 2019. De eerste nieuwe trein zal op 9 december gaan rijden op het traject Den Haag – Haarlem. De NS heeft geluisterd naar de wensen van de reizigers en de treinen zijn hierdoor flink gemoderniseerd. De treinen zijn voorzien van WIFI, een rolstoeltoegankelijk toilet, meer beenruimte, stopcontacten, USB-aansluitingen, plek voor de fiets en een gelijkvloerse instap met uitschuifbare treeplanken (handig voor kinderwagens, mensen in rolstoelen en rollators). Met ingang van de nieuwe dienstregeling gaan er stapsgewijs steeds meer sprinters rijden. Dit levert in totaal 20.000 nieuwe zitplaatsen op.
Naast nieuwe sprinters wil de NS ook nieuwe Intercity’s aanschaffen. Deze zullen volgen vanaf 2021.

Pak dus de trein!

Al eerder werd treinreizen veel makkelijker gemaakt door de introductie van NSFlex. Met meer treinen, een snellere dienstregeling en NSFlex wordt het nog aantrekkelijker om de trein te pakken. Waar je ook woont, er is vast wel een treinaansluiting tussen jou en de plek waar je naar toe wilt. Dus laat die vervuilende auto staan en neem voor de verandering de trein. Om het nog leuker te maken om met de trein te reizen kun je onze app gebruiken en punten verdienen!