Nationale-fiets-naar-je-werk-dag-Livemobility-app

Fietsen naar je werk en de invloed van regen

31 mei is het weer zover! De Nationale fiets naar je werk dag. Persoonlijk is het voor mij iedere dag fiets naar je werk dag, maar dit geldt niet voor iedereen. In dit kader vroeg Viking in samenwerking met Buienradar zich af welke invloed het weer heeft op de overweging om wel of niet te fietsen naar werk. In dit onderzoek is Buienradar niet voor niets betrokken. Zij verzamelen al jaren data over het weer waarmee zij hun voorspellingen kunnen doen. En van slim gebruik van data houden wij bij Livemobility! Wat kun je leren van de historische weergegevens bij je toekomstige mobiliteitskeuzes?

Wat zegt de data?

80% van de fietsers laat zich niet afremmen door regen! En dat is maar goed ook, anders laat je punten liggen in de app 😉 Wat houdt de fietser dan wel tegen vraag je je misschien af? Pas bij ijzel, onweer, sneeuw en hagel laten we de fiets liever even staan. En dan stappen we niet meteen in het OV of de auto, nee we checken even de Buienradar app wanneer de bui weer voorbij trekt. Gelukkig geeft 73% van de respondenten aan dat hun werkgever begripvol is als fietsers even op een bui moeten wachten en daardoor iets later op kantoor zijn. Ruim een derde van de waterratten, sorry ik bedoel natuurlijk fietsers, wacht overigens niet tot de bui overtrekt en stapt gewoon op de fiets.

Dan die ene belangrijke vraag, wat kunnen we leren van de historische data? Nou bijvoorbeeld in welk seizoen de meeste regen is gevallen de afgelopen 10 jaar. Wat denk je? Ik dacht in ieder geval niet dat het zomer zou zijn. Maar dit is echt het natste seizoen in Nederland.

livemobility-fietsen-fietsritten-app

2 tips voor de amateur kantoorfietser

De eerste tip heb ik natuurlijk al een beetje gegeven, wacht tot het lekker weer is en stap dan op de fiets. Geen baas die het je kwalijk zal nemen als je iets later bent. Daarnaast zijn er zo veel voordelen, lees ze hier, hier en hier. En ben je na het lezen van deze overtuigende tips nog onzeker over je overstap van auto naar fiets gebruik dan onderstaande tips:

  1. De droogste werkdag is de woensdag! Je hebt dan de minste kans om een buitje mee te pakken.
  2. Het droogste uur van de dag is tussen 9:00 en 10:00 uur.

Livemobility-app-fietsen-mobiliteit-duurzaam

Dus wacht niet langer en stap 31 mei op de fiets! En daarna iedere woensdag op de fiets naar kantoor. Wil je weten hoeveel kCal of co2 je hiermee bespaart? Download dan vandaag nog onze Livemobility app en laat je fietsritten automatisch vastleggen. Verzamel de meeste punten en wordt de gezondste medewerker van je bedrijf of stad!