Even voorstellen: Davy

Als software startup begeven we onszelf continu online. Zo ook vaak in ons contact. Via de website, de email of andere digitale kanalen. Om te voorkomen dat het daardoor wel erg onpersoonlijk wordt stellen wij ons graag aan je voor. Zo leer je een ieder van ons toch een beetje kennen, al is het nog steeds online. Voor een persoonlijke kennismaking kun je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen, via de website… Lees hieronder meer over wie Davy is.

Over Davy

Hi allemaal, mijn naam is Davy van de Haar. Samen met Wouter ben ik een jaar geleden Livemobility gestart. Na een aantal jaren als mobiliteitsconsultant te hebben gewerkt viel mij op dat er zoveel tijd in het verzamelen van data zat. Ieder mobiliteitsonderzoek opnieuw moesten op verschillende afdelingen de facturen worden uitgezocht. En waren het niet de facturen dan werden enorme Excel bestanden opgestuurd. Buitensporig veel werk om mij als consultant te voorzien van de juiste data om mee te werken. Dat moest anders kunnen!

Zo begonnen wij met het idee om dit te vergemakkelijken. Zowel voor ons als consultants als voor de ondernemer die opzoek is naar inzicht.

We begonnen met de vraag: welke data staat centraal in ieder mobiliteitsonderzoek?

Mobiliteitsonderzoek

Al onze mobiliteitsonderzoeken begonnen met de huidige vervoersbewegingen. Zet alle ritten van de medewerkers over een bepaalde periode op een rij en je krijgt inzicht in de reisgewoonten. Wie gaat er structureel met de auto en wie wisselt van dag tot dag van mobiliteit.

Met dit inzicht helpen wij bedrijven en hun medewerkers om de juiste vervoerskeuzes te maken. Hierbij beginnen wij bij het begin. De reis van de medewerker, deze leggen wij geheel automatisch vast. Dan begint het voor ons. De data verwerken tot zinvolle informatie. Het begint bij het verwerken tot een rit. Was het een treinrit, autorit of toch een fietsrit. Hoeveel co2 hoort hierbij, wat zijn de kosten geweest? Dit alles om het gewenste inzicht te krijgen voor medewerkers en uiteindelijk ook het bedrijf.

Alle reisdata van medewerkers bij elkaar verwerken wij tot bedrijfsspecifieke informatie. Wat zijn de maandelijkse mobiliteitskosten, hoe groen is het bedrijf en hoe gezond zijn de medewerkers? Met dit inzicht maken wij op maat puntenprogramma’s om bedrijven hun doelstellingen te laten halen. Hierbij staat soms geldbesparing voorop maar vaak ook de groene ambities. Daar word ik enthousiast van, bedrijven helpen met slimme software. Het liefst in een mooie verpakking zodat het gebruik ervan leuker wordt!

Het verkrijgen van mobiliteitsadvies was nog nooit zo leuk! Mocht je tips hebben hoe ik de software nog mooier, leuker of fijner kan maken dan nodig ik je graag uit voor een kop koffie… Hopelijk tot snel!